VÅRE FERDIGHUS

Villa

Bilde av et hus

Alexandra

Husets fasader prydes av vinduer med aluminiumskledd utside med fargen...

LES MER
0309 Karoline fasade1

Karoline

I underetasjen er det en stor romslig garasje med sportsbod...

LES MER

Henrik

Inngangspartiet ønsker deg velkommen med en lett synlig inngangsdør med...

LES MER
04 HAAKON render

Haakon

Inngangspartiet er overbygget av en stor ark, og gir et...

LES MER
07 OSCAR render

Oscar

Oscar er over to etasjer og har 4 soverom, 2...

LES MER
01 LUDVIG

Ludvig

Det er gjort plass for to ildsteder, hvilket gjør at...

LES MER
Madelen

Madelen

Som bildet viser, er det fronten med trekantvinduer, store terrasser...

LES MER
Estelle bilde

Estelle

Du møtes med et nydelig overbygd inngangsparti som tar deg...

LES MER

Moderne

astrid

Astrid

Huset preges av store vindusflater som går helt ned til...

LES MER
03 SOPHIE

Sonja

Sonja kan tilby deg noe helt spesielt og eget. Husets...

LES MER
Bilde av et hus

Rikard

Primærfunksjonene er ivaretatt med 3 soverom, åpen stue/ kjøkkenløsning som...

LES MER
JPG render 17 januar

Magnus

Inngangspartiet er takoverbygd og setter standarden for denne boligen, her...

LES MER
06 render ASK

Ask

Dersom man ønsker en unik bolig er Ask huset for...

LES MER
08 ADELSTEIN render

Adelstein

Garasjen ligger integrert i huset og inngangsparti ligger godt beskyttet...

LES MER
najblizej

Maud

Hovedsoverommet har på vist modell, eget bad og garderobe og...

LES MER
Rex

Rex

Det første som møter deg er vindfanget som er i...

LES MER

Tradisjonell

hus 1

Anne

Anne ble tegnet med tanke på dem som ønsker en funksjonell...

LES MER
render 08-03-19

Kyrre

Inngangspartiet er overbygget av en stor ark og med søyler....

LES MER
Harald bilde

Harald

Inngangen er sentralt plassert og har gang med garderobe og toalett. Praktisk...

LES MER
9003 Ingrid

Ingrid

Husets inngangsparti er takoverbygd og sikrer en bekvem tilkomst. Fra...

LES MER

Mundus er hus konseptet til Reknes Byggjevarer L.L. Firmaet ble etablert allerede i 1959, slik at vi trygt kan si at vi har lang erfaring. Vi leverer ferdig
hus i hele Norge, med trelastlager og hovedkontor plassert i Masfjorden, og avdelingskontor i Knarvik i Nordhordland (ca. 30 min kjøring fra Bergen sentrum). Vi har en mengde hus modeller som dekker moderne, klassisk og herskapelig stil. Vi er en liten aktør som sette fokus på våre kunder. Yrkesstolthet, bruk av kvalitetsprodukter, norsk byggeskikk er viktige elementer hos oss. Vårt hovedfokus er at kunden skal få tett og god oppfølging igjennom hele prosessen. Målsettingen er at våre kunder skal være like fornøyd med sitt valg av bolig 10 år etter at de flyttet inn! For å kunne optimaliserer kundens muligheter har vi egen tegner her på vårt kontor. På denne måten kan du som kunde få være tett på igjennom hele prosessen med å få tegnet ferdig din drømmebolig. -Vi ser også til at dine ønsker samsvarer med tomtens utforming, reguleringsplan eventuelt kommuneplan og ikke minst at alle krav i plan- og bygningsloven blir overholdt. Vi leder deg trygt igjennom hele prosessen helt til ferdigattest er gitt.
Mundus har delt sine hustyper opp i tre kategorier -Tradisjonell, Moderne og Villa.
Tradisjonell:
Her vil du finne den typiske familieboligen hvor fokus er på utnyttelse og praktisk bruk. På våre tradisjonelle boliger, har vi forsøkt å tilby det lille ekstra i form som gjør at et tradisjonelt hus allikevel kan ha særpreg og være unik.
Moderne:
I denne kategorien finner man Funkis- og funkisinspirerte hus modeller. Man finner også hustyper som har mye av det tradisjonelle ved seg, men ispedd moderne elementer. Husene preges av store vindusflater og bruk av vedlikeholds vennlige produkter. Her har vi hustyper i alle størrelser og fasonger.
Villa:
Mundus kan tilby det ypperste av villaer og vi har bred erfaring i dette segmentet. Alle våre villaer har raus størrelse, hvor familiens samlingspunkt har fokus. Husene preges av det unike, hvor takkonstruksjonen ofte er et smykke i seg selv. Elegansen kan bli fremhevet av kinavipp, buede vinduer, sprang i takflater, fremtrukket partier, takoverbygde terrasser som gjør boligen til et blikkfang.
Når man står i startgropen for finne drømmehuset, er det mange viktige ting å tenke igjennom først. Hva vil være den perfekte løsningen for deg?
 • Vi har mange ulike hus modeller i moderne, klassisk og herskapelig stil. Hvilken sjanger trekker du mot?
 • Pass på at boligen vil fungere godt for dem som skal bo i huset. Er det ulike behov man bør ta hensyn til?
 • Ønsker du ferdighus -nøkkelferdig bolig? Eller ønsker du å gjøre noe egeninnsats selv?
 • Ønsker du å skaffe til veie underentreprenører som grunnentreprenør, rørlegger, murer etc. selv, eller ønsker du at dette ivaretas av oss?
 • Er det viktig for deg med store vinduer? Dersom du har en tomt med flott utsikt, vil store vinduer dra naturen inn og gi flotte lysforhold. Men med store vindusflater må man også tenke igjennom at store vinduer også vil kunne gi økt innsyn.
 • Har du bestemte ønsker som stort kjøkken, åpen løsning, antall soverom, takterrasse, alt på ett plan etc.?
 • Bør det gjøres spesielle tiltak for uteområdet? Skjerming for vær og vind, lage soner som ligger skjermet for innsyn, terrasser etc.
 • Det finnes mange flotte vedlikeholds vennlige produkter på markedet -kan dette være noe du ønsker å utforske?
 • Kan vannboren varme eller andre energisparende tiltak være av interesse?
 • Hvilke bestemmelser ligger for tomten? Hva sier reguleringsplan, eventuelt kommuneplanen om hva du kan bygge på din tomt?
 • Hvilken byggestil finnes det for området?
 • Er det skrå eller flat tomt?

Vår visjon er at våre kunder skal bli trygt ivaretatt igjennom hele byggeprosessen. Dette sørger vi for ved hjelp av tett oppfølging hvor vi passer på at det blir gitt nødvendig informasjon underveis.
Ofte starter prosessen med et besøk på vår hjemmeside Mundus.no. Her har ett eller kanskje flere hustyper fanget interesse, og det tas kontakt med oss. Den første samtalen er viktig for oss – her finner vi hva kunden drømmer om. Hva ønsker man? Hva har man behov for? Vi skaper oss et bilde av hva kundens behov for å realisere den store boligdrømmen er. Vi sjekker så opp i hvilke føringer reguleringsplan, kommuneplan etc legger for kundens tomt. Planen kan legge føringer for høyder, størrelse og utforming etc.
Det lages skisser, og det blir utarbeidet tegningskontrakt. Endelige anmeldelsestegninger blir laget, situasjonsplan med profiler som viser nåværende og nytt terreng på tomten blir utarbeidet.
Kontrakt signeres når tegninger er klare, og vår saksbehandler tar nå saken videre frem til ferdig godkjent byggesøknad i kommunen. Dersom du ikke ønsker å skaffe til veie underentreprenører som grunnentreprenør, betongentreprenør etc -så kan vi hjelpe deg med dette. Her er det litt ulikt hva kunder ønsker, noen ønsker ferdighus hvor vi skaffer til veie alle nødvendige underentreprenører og huset leveres klart til å flytte inn. Andre ønsker å delta aktivt i prosessen ved å gjøre overflatebehandling selv, og ved å ta noen av ansvarsområdene som selvbygger. Hvis man velger å stå som selbygger, legges et søknadsskjema inn i byggesøknaden hvor det står hvilke deler av prosjektet kunden ønsker å stå som selvbygger på, og hvilken erfaring, kompetanse du (eller noen du får hjelp av) har for å kunne stå som ansvarlig for området.
Så snart det foreligger godkjent byggesøknad, kaller vi inn alle involverte til et trekantmøte. Her går vi igjennom hele prosjektet, slik at vi er sikre på at alle detaljer er på plass før vi starter selve byggeprosessen. Byggeleder utarbeider fremdriftsplan, og samordner prosjektet og prosjektets aktører. Byggeleder følger hele prosjektet frem til det er klart for at saksbehandler kan søke om